понеділок, 25 червня 2007 11:04

КНДР після отримання грошей оголосила про початок ядерного роззброєння

Після повернення КНДР грошей, заморожених на вимогу США на рахівницях в банці Banco Delta Asia в Макао, Північна Корея оголосила про намір почати реалізацію домовленостей про початковий етап ядерного роззброєння.

Першим кроком в процесі врегулювання північнокорейської ядерної програми стануть переговори про закриття реактора в Йонбене, які у вівторок проведуть в Пхеньяні представники Міжнародного агентство з атомної енергетики і північнокорейського керівництва. Грошові кошти КНДР були заблоковані півтора роки тому на вимогу США, які звинувачували Пхеньян у відмиванні грошей і розповсюдженні фальшивих доларів. На лютневому етапі шестисторонніх переговорів в Пекіні був узгоджений план початкових дій з денуклеарізациі Корейського півострова.

В понеділок російський "Далькомбанк" повідомив про те, що переказав до Північної Кореї кошти з банку Banco Delta Asia в Макао. Засоби з розморожених рахунків КНДР в Макао спочатку поступили у Федеральний резервний банк Нью-Йорка, звідки були переведені в Центробанк Росії. У свою чергу, ЦБ РФ переслав північнокорейські мільйони на рахунки клієнтів Північної Кореї в російський Далекосхідний комерційних банк, повідомляє агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «КНДР після отримання грошей оголосила про початок ядерного роззброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі