пʼятниця, 28 серпня 2009 12:47

КНДР і Південна Корея домовилися дружити сім"ями

КНДР і Південна Корея домовилися дружити сім"ями

Угода про відновлення зустрічей родичів з розділених сімей досягнута на переговорах представників двох корейських держав, які проходили за посередництва Червоного Хреста в КНДР з середи.

Деталі угоди поки невідомі, але раніше Пхеньян повідомляв, що перша за довгий час зустріч може пройти на початку жовтня, в дні святкування традиційного корейського свята чхусок.

Зустрічі родичів з розділених сімей вперше пройшли в кінці 2000 року і стали одним з підсумків історичної зустрічі колишнього президента Південної Кореї Кім Де Чжуна і керівника КНДР Кім Чен Іра. Зустрічі проходили до жовтня 2007 року, до моменту приходу до влади адміністрації південнокорейського президента Лі Мен Бака, який критично ставиться до Північної Кореї. Всього відбулося 16 раундів зустрічей і сім раундів відеоконференцій, в яких взяли участь 23,6 тис. громадян Південної Кореї і 12,5 тис. громадян КНДР.

За південнокорейськими оцінками, близько 600 тис. громадян Південної Кореї мають родичів на півночі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «КНДР і Південна Корея домовилися дружити сім"ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі