вівторок, 02 лютого 2010 14:29

Клюєв: уряду треба мобілізувати ресурси для підготовки до очікуваних повеней

Кабінет Міністрів повинен в найкоротші терміни вжити всіх необхідних заходів з підготовки до очікуваних повеней, - заявив в інтерв"ю журналістам в Києві народний депутат України, заступник голови Партії регіонів Андрій Клюєв.

 
Відповідаючи на питання, про те, що б він порадив уряду, грунтуючись на своєму досвіді, екс-віце-прем"єр, який неодноразово очолював урядові комісії з боротьби з наслідками стихійних лих та техногенних аварій, відповів: "Велика небезпека полягає не в силах природи, а в неготовності влади адекватно реагувати. Сьогодні ми спостерігаємо небувалий розвал системи державних та місцевих фінансів, коли уряд в ручному режимі незаконно використовує кошти місцевих рад, а державний бюджет до сих пір не прийнятий. Очевидно, якщо вдарить грім, рятувати людей буде нічим - навіть сніг з вулиць міст зібрати не можуть ". На думку Клюєва, в такій ситуації парламент повинен прийняти спеціальне доповнення до бюджетного законодавства, яка б врегулювала виділення додаткових коштів на ці цілі в резервний фонд Кабінету Міністрів. Він також вважає, що уряд повинен створити державну комісію для координації дій всіх державних органів і служб, а також органів самоврядування.

Необхідно провести роботи щодо зміцнення існуючих і спорудження додаткових гідротехнічних споруд на потенційно небезпечних ділянках, забезпечити відповідні служби місцевих органів влади необхідними матеріалами та засобами захисту від паводків, а також якісно поліпшити систему спостереження за станом річок і сніжних покривів, відзначив депутат.

Крім цього, на думку представника Партії регіонів, в готовність повинні бути приведені інженерні і залізничні війська, які в разі необхідності повинні протягом декількох годин висунутися в зону стихійного лиха. "У разі потреби Кабінет Міністрів приймає постанову про проведення військових навчань в зоні стихійного лиха. Це дасть можливість на абсолютно законних підставах використовувати потенціал української армії ", - сказав Клюєв.

Крім цього, вважає депутат, "така робота повинна бути системною, пора припинити гасити пожежі, їх потрібно запобігати". А для цього всі ланки державного механізму повинні завжди бути в тонусі і добре змащені, - заявив Клюєв.

censor.net.ua

Зараз ви читаєте новину «Клюєв: уряду треба мобілізувати ресурси для підготовки до очікуваних повеней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі