субота, 26 квітня 2008 16:26

Клінтон зрівнялася за популярністю з Обамою

Після перемоги на праймеріз в штаті Пенсільванія, що відбулися на початку цього тижня, претендент на президентський пост від Демократичної партії США Хілларі Клінтон майже зрівнялася за популярністю зі своїм суперником Бараком Обамою.

Так, за колишню першу леді США нині готові віддати свої голоси 47 відсотків респондентів, а за темношкірого сенатора від штату Ілінойс - 48 відсотків учасників дослідження. Це опитування, в якому взяли участь понад 1,2 тис. жителів США, проводилося з 22 до 24 квітня.

Показово, що впродовж останнього місяця Обама випереджав за популярністю свою суперницю. Причому розрив між двома претендентами був досить значним. Наприклад, на початку квітня сенатор від штату Нью-Йорк програвала своєму супротивникові близько 10 відсотків.

При проведенні опитування за формулою "якби вибори президента проводилися сьогодні", в парі, де Клінтон змагалася б з претендентом-республіканцем Джоном Маккейном, сенатор від штату Нью-Йорк здобула б перемогу з перевагою в 2 відсотки голосів. Її під час дослідження підтримали 47 відсотків респондентів, тоді як Маккейна - 45 відсотків опитаних.

В парі Обама - Маккейн перевага виявилася на боці представника Республіканської партії США. За нього віддали б свої голоси 46 відсотків, а за сенатора від Ілінойсу - 45 відсотків із понад 4,4 тис. учасників дослідження, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон зрівнялася за популярністю з Обамою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі