вівторок, 18 листопада 2008 08:50

Клінтон згодна стати держсекретарем США

Клінтон згодна стати держсекретарем США
Британська газета The Guardian дізналася про те, що Хіларі Клінтон має намір прийняти пропозицію Барака Обами очолити Держдепартамент в новій адміністрації США. Про це видання повідомило 17 листопада, не вказавши джерело отриманої інформації.

Про те, що Клінтон отримала від Обами пропозицію стати державним секретарем, раніше офіційно не повідомлялося. Проте деякі політики та експерти висловлювали таке припущення після зустрічі Обами та Клінтон, що відбулася 13 листопада в Чикаго.

Відзначимо, що напередодні Барак Обама дав своїм юристам розпорядження почати перевірку фінансової діяльності Біла Клінтона, щоб уникнути можливого конфлікту інтересів. Чоловік Хіларі Клінтон є засновником великого добродійного фонду, який отримує фінансування з різних джерел.

Відомо, що цей фонд отримував гроші у тому числі й від глав іноземних держав. Конфлікт інтересів, виникнення якого побоюється Барак Обама, зв"язаний, частково, з цим фактом.

На думку близьких до Демократичної партії джерел, ініційована Обамою перевірка фінансів Біла Клінтона також свідчить на користь можливого призначення його дружини держсекретарем.

В інтерв"ю телеканалу CBS 17 листопада Обама повідомив, що ключові посади в новій адміністрації США незабаром будуть заповнені. Проте він відмовився обговорювати зміст його бесіди з Хіларі Клінтон в Чикаго, заявивши лише, що йому були необхідні її поради та рекомендації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон згодна стати держсекретарем США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі