четвер, 05 червня 2008 08:14

Клінтон вийде з боротьби за посаду президента США та підтримає Обаму

Клінтон вийде з боротьби за посаду президента США та підтримає Обаму
Хілларі Клінтон має намір в суботу заявити про припинення своєї президентської кампанії і підтримати свого суперника Барака Обаму як кандидата в президенти США від Демократичної партії, заявили представники її штабу.

Обама набрав необхідне число голосів делегатів, які на з"їзді Демократичної партії в серпні висуватимуть кандидата від партії на пост президента США. Для номінації необхідно заручитися підтримкою 2118 делегатів; на сьогоднішній день Обаму підтримують 2154 делегати, Хіларі Клінтон - 1919.

Клінтон поки не заявила про свій вихід з боротьби за номінацію. Проте, як повідомляється, вона зробить офіційну заяву в суботу, в якій "оголосить про підтримку сенатора Обами", а також "закликатиме... до єдності партії".

Спочатку повідомлялося, що подібна заява буде зроблена в п"ятницю, але, як зазначив її директор зі зв"язків з громадськістю Хауард Уолфсон, захід був перенесений на суботу, "щоб прийняти більше прихильників Клінтон, які захочуть відвідати цей захід". Повідомлення про те, що Клінтон може визнати поразку, з"явилися після її розмови з видними демократами-сенаторами.

Обама вже назвав своїх помічників, які займуться підбором кандидата від Демократичної партії на посаду віце-президента США.

Хіларі Клінтон натякнула у вівторок, що може погодитися балотуватися на пост віце-президента в зв"язці з Обамою. Така тактика може дати їй додаткові козирі на переговорах з табором Обами, враховуючи, що, за деякими даними, вона може виявитися сильнішим суперником для республіканського кандидата Джона Маккейна на президентських виборах.

Обама в завуальованій формі допустив можливість участі Клінтон в його адміністрації у разі перемоги на виборах. "Кожен ранок Хіларі Клінтон встає з неослабним бажанням покращити життя простих американців. Коли ми, нарешті, переможемо в наший битві за загальне медичне обслуговування в нашій країні, центральне місце в цій перемозі належатиме їй", - сказав Барак Обама.

У групу з відбору кандидата від Демократичної партії на посаду віце-президента США увійдуть Керолайн Кеннеді, дочка колишнього президента США Джона Кеннеді, колишній заступник міністра юстиції Ерік Холдер і Джим Джонсон, колишній голова фінансової компанії Fannie Mae.

Джонсон вже займався підбором кандидата на посаду віце-президента в 2004 році, коли за Білий дім боровся Джон Керрі.

Президент США Джордж Буш привітав Барака Обаму з успіхом, назвавши це "історичною подією". За словами республіканця Буша, перемога Обами - темношкірого сенатора від штату Ілінойс - означає, що "США пройшли величезний шлях".

Державний секретар США Кондоліза Райс назвала перемогу Обами "дивовижною подією" для Америки.

Відзначимо, що тепер у Джона Маккейна, який вже забезпечив собі висунення кандидатом в президенти від республіканців, є гідний конкурент, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон вийде з боротьби за посаду президента США та підтримає Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі