вівторок, 22 квітня 2008 08:27

Клінтон пообіцяла знищити Іран у разі нападу на Ізраїль

Клінтон пообіцяла знищити Іран у разі нападу на Ізраїль
В разі іранського нападу на Ізраїль із застосуванням ядерної зброї США у відповідь повністю знищать Іран, заявила кандидат в президенти, сенатор-демократ Хіларі Клінтон в інтерв"ю американської телекомпанії АВС, яка покаже його в ранковому ефірі у вівторок за часом східного узбережжя США.

"Я хочу, щоб іранці знали, що, якщо я буду президентом, ми завдамо удару по Ірану. Протягом наступних 10 років, якщо вони (іранці) можуть проявити дурість і подумати про завдання удару по Ізраїлю, ми будемо в змозі їх повністю знищити", - сказала Клінтон.

Колишня перша леді і кандидат в президенти США виступила з такою заявою, відповідаючи на питання телеведучого про те, що вона робитиме, якщо Іран здійснить удар по Ізраїлю із застосуванням ядерної зброї.

Представники Ірану і Ізраїлю неодноразово виступали з жорсткими заявами, загальний сенс яких зводиться до того, що сторони не потерплять анінайменшої агресії на свою адресу. Так, прем"єр-міністр єврейської держави Ехуд Ольмерт неодноразово давав зрозуміти, що не виключає військової операції проти Ірану, якщо Ісламська Республіка не припинить ядерні розробки.

У свою чергу, Тегеран неодноразово загрожував знищити Ізраїль у разі якої-небудь агресії з його боку. Останній раз з відповідною заявою на прес-конференції неділю тому виступив заступник головнокомандуючого іранської армії Мохаммад Реза Аштіані. "Як і заявив президент країни (Махмуд Ахмадінежад), у нас є серйозні стимули для захисту наших кордонів, і у разі яких-небудь (ворожих) дій з боку Ізраїлю, ми готові стерти його зі світової сцени", - попередив воєначальник, відповідаючи на прохання прокоментувати недавні ізраїльські навчання з цивільної оборони. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон пообіцяла знищити Іран у разі нападу на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі