субота, 24 січня 2009 15:09

Клінтон не змогла додзвонитися до Лаврова

Клінтон не змогла додзвонитися до Лаврова
Держсекретар США Хіларі Клінтон не змогла зв"язатися по телефону з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє агентство РИА Новости з посиланням на заяву представника Держдепартаменту США Роберта Вуда, передану власним кореспондентом агентства у Вашингтоні.

За словами Вуда, Клінтон не вдалося додзвонитися до Лаврова через те, що той знаходився у від"їзді, коли вона намагалася це зробити. Він також відмітив, що інцидент стався через відсутність узгодженого графіка, проте не уточнив, чи буде держсекретар США дзвонити Лаврову ще раз.

Як передає агентство FrancePresse, Хіларі Клінтон, затверджена на посаду держсекретаря 21 січня, 22 січня здійснила ознайомлювальні дзвінки главам низки країн світу. Так, вона поспілкувалася по телефону з прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом, президентом Афганістану Хамідом Карзаєм, президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом і президентом Пакистану Асіфом Алі Зардарі.

Крім того, Клінтон поговорила з главами МЗС Індії, Ізраїлю, Єгипту, Палестини і Саудівської Аравії, а також з міністром оборони Ізраїлю Ехудом Бараком і деякими главами МЗС азіатських країн та Європи.

Як відмітив Вуд, Клінтон і нова адміністрація США мають намір приділити особливу увагу роботі на Близькому Сході. Нагадаємо, що напередодні стало відоме, що посада спецпредставника США на Близькому Сході займе Джордж Мітчелл, тоді як Річард Холбрук стане спецпредставником США в Афганістані та Пакистані.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон не змогла додзвонитися до Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі