четвер, 01 березня 2018 21:42

Клімкін планує відвідати Львів та Польщу, щоб пом'янути розстріляних українців

Клімкін планує відвідати Львів та Польщу, щоб пом'янути розстріляних українців
Клімкін планує робочий візит до Львова та Польщі. Фото: "Телеграф"

2 березня міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідає Львів з робочою поїздкою, а наступного дня здійснить робочий візит до Польщі.

"Програмою перебування в регіоні передбачаються зустрічі з керівництвом Львівської області, виступ перед викладачами і студентами Львівського національного університету імені Івана Франка", - повідомляє повідомляє прес-служба МЗС України.

Клімкін візьме участь у покладанні квітів до поховань Героїв Небесної сотні і учасників АТО на Личаківському кладовищі, а також до меморіалу воїнам Української Галицької армії і польських військових поховань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пояснив, за яких умов дозволять голосувати у диппредставництвах Росії в Україні

"3 березня 2018 року відбудеться робочий візит міністра закордонних справ України Клімкіна в Республіку Польща для участі в поминальних заходах, присвячених річниці розстрілів українців підрозділами польського підпілля в с. Павлокома в березні 1945 року", - поінформували в МЗС.

Україна не потребує порад Польщі щодо шанування своїх героїв. Про це сказав президент Петро Порошенко на прес-конференції "Виклики-2018". "Упевнені, що практика заборони на в'їзд чи замороження досліджень - хибна. Комісія має вирішити всі ці питання. Політики мають дивитися в майбутнє, а історію залишити історикам. Коли ми почнемо реалізовувати саме цю концепцію, усе у нас буде добре з Польщею", - сказав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін планує відвідати Львів та Польщу, щоб пом'янути розстріляних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі