Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2007 08:34

Кладовище затонулих кораблів знайшли у Фінській затоці

Під час експедиції у Фінській затоці учасники експедиції "Таємниці затонулих кораблів" виявили затонулий майже два століття назад шлюп "Свірь", який є точною копією легендарного шлюпа "Мирний", на якому російські дослідники відкрили Антарктиду.

У ході двотижневої експедиції у Фінській затоці були виявлені рештки дев"яти кораблів. Починаючи від голландського торгового судна XVIII століття до фінського сторожового корабля, що затонув у 1944 році. Проте найціннішою знахідкою є двадцятигарматний шлюп гідрографії "Свірь", повідомляють "Дни.ру".

За свідченнями науковців, кораблі "Свірь" і "Мирний" будувалися одночасно за одним проектом. Але "Свірь" дальніх походів зробити не встиг. 1824 року, повертаючись зі зйомки дна Балтійського моря, він пішов на дно неподалік від невеличкого острова Нерва. Екіпаж врятувався, а саме судно знайти тоді не вдалося. Учасники нинішньої експедиції сподіваються, що частини цього корабля піднімуть із дна, і в майбутньому використають їх при створенні пам"ятника російським військовим морякам, які зробили безліч географічних відкриттів.

Зараз ви читаєте новину «Кладовище затонулих кораблів знайшли у Фінській затоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути