неділя, 09 червня 2019 12:02

Київський патріархат ніколи не існував - Варфоломій

Київський патріархат ніколи не існував - Варфоломій
Надання автокефалії Православній церкві в Україні відбувалося за тим же принципом, що і церковна незалежність всіх новостворених церков. Фото: www.rbc.ua

Надання автокефалії Православній церкві України не мало нічого спільного з політикою та геополітикою, заявив вселенський патріарх Варфоломій.

Рішення було схвалене на основі багатовікової церковної традиції, що поважає священні канони і вільної від будь-якого політичного та дипломатичного тиску, передає УНН із посиланням на прес-службу Варфоломія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет звинуватив Епіфанія у зраді

Вселенський патріарх нагадав, що надання автокефалії Православній церкві в Україні відбувалося за тим же принципом, що і церковна незалежність всіх новостворених церков.

"Що стосується Філарета, він був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський. Київський Патріархат не існує і ніколи не існував", - заявив Варфоломій.

Ліквідація Української Православної Церкви Київського Патріархату не є рішенням Помісного собору і не має юридичної сили, заявив патріарх Філарет. А частина положень томосу не підходить українській церкві.

Зараз ви читаєте новину «Київський патріархат ніколи не існував - Варфоломій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі