пʼятниця, 25 вересня 2020 19:55

Київський національний університет не позбавив Лукашенка звання почесного доктора

Київський національний університет не позбавив Лукашенка звання почесного доктора
Лукашенко є почесним доктором КНУ. Фото: Reuters

У серпні випускники та студенти Київського національного університету звернулися до ректора та членів Вченої ради із закликом скасувати присвоєння Олександру Лукашенку звання почесного доктора КНУ.

Він отримав його у 2009 році, передає "Радіо Свобода".

КНУ не розглядав звернення випускників та студентів.

"5 вересня 2020 року відбулося установче засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка нового скликання. На цьому засіданні не розглядалося зазначене вами питання", – повідомили в університеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський скасував візит у Білорусь

Заявили, що положенням про звання "Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка" не передбачена процедура позбавлення раніше наданого звання.

Раду національної безпеки та оборони закликають негайно зібратися на засідання й запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та відповідальних за фальсифікацію президентських виборів і системне порушення прав і свобод людини в Білорусі. Про це в п'ятницю заявили в парламентській партії "Голос".

Зараз ви читаєте новину «Київський національний університет не позбавив Лукашенка звання почесного доктора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі