вівторок, 11 грудня 2007 12:00

Київський метрополітен використовує "трамбувальників" для штовхання пасажирів

Київський метрополітен залучив до роботи на декількох станціях спеціальних дружинників, які запихають пасажирів у вагони в ранкову годину-пік, повідомляє "Сегодня".

Прибиральниця із станції "Лівобережна" пояснила журналістам, що "трамбувальники" допомагають перш за все машиністові. Вранці пасажири довго намагаються потрапити у переповнені вагони і заважають закривати двері, а через це порушується графік руху потягів.

Чергова по платформі, з свого боку, розповіла, що дружинники працювали на станціях і раніше, проте носили штатське, так що від звичайних грубих пасажирів їх відрізнити було складно. Тепер "трамбувальникам" видали спецодяг - яскраво-оранжеві жилети. Більшість з них, по словах чергової, у звичайний час працюють слюсарями або співробітниками депо.

"Трамбувальники" працюють і в інших країнах. Службовців, що виконують таку роботу, використовує, зокрема, метрополітен японської столиці.

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен використовує "трамбувальників" для штовхання пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі