середа, 21 січня 2009 08:42

Київський метрополітен готовий до зниження ціни за проїзд

Після зниження тарифу на проїзд з 2 грн до 1,7 грн. в автоматах метро Києва можна буде купити 1 або 5 жетонів, використовуючи відповідно купюру в 2 або 10 грн про це повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников.

Так, на запитання, чи вирішено вже проблему з розрахунком пасажирів за придбані жетони, пов"язану зі зниженням тарифу на 30 копійок, начальник столичного метрополітену сказав: "Переобладнаємо автомати. Є технічне рішення, але знадобиться час. Я думаю, що протягом двох тижнів ми переобладнаємо всі автомати, але каси торгуватимуть... Можуть виникнути незручності".

За словами Мірошникова, будуть автомати двох типів: з продажу одного чи п"яти жетонів, тобто на 2 грн і на 10 грн. Видаватиметься здача в 30 копійок – 3 монети по 10 копійок і 3 монети по 50 копійок.

Нагадаємо, 12 січня під час розширеного засідання Антимонопольного комітету України за участю мера Києва Леоніда Черновецького було ухвалене рішення про зниження тарифу на проїзд у столичному метро на 30 коп, у наземному транспорті – на 50 коп. Як наголошувалося на засіданні, нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва мають набрати чинності 23 січня.

До цього КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті з 4 листопада 2008 року в 3-4 рази, проте 11 грудня Антимонопольний комітет України ухвалив рішення порушити справу про незаконність підвищення тарифів на проїзд у київському електротранспорті щодо Київської міської державної адміністрації, Київського метрополітену і "Київпастрансу", повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен готовий до зниження ціни за проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі