понеділок, 01 вересня 2008 10:30

Київські маршрутки подорожчають до 5 гривень

Київські перевізники з 1 вересня піднімають ціни на проїзд. Невелика частина зробила це достроково, ще в п"ятницю перейшовши з 2 до 2,5 грн.

Таке подорожчання чекає більшість "довгих" маршрутів. Причому перевізники запевняють, що до кінця року зростання дійде до 3 грн, а, можливо, і до 5-ти.

Власник декількох маршрутів Микола Бацан розповів, що "коротких" маршрутів подорожчання не торкнеться.

"Поки ми не піднімаємо до 3 грн, швидше за все, тільки до 2,5, але ціна в 3 грн на довгі маршрути, які проїжджають понад 20 км з кінця в кінець, цілком обґрунтована, - говорить один з перевізників Олександр Вікторов, - і якщо на них зберегти колишній тариф, то ми просто вилетимо в трубу".

"Ми підвищили до 2,5 грн і більше поки не плануємо, - говорить диспетчер перевізника-власника маршруту, що подорожчав, N575 Олександр Галка. - Могли підняти вже давно ціни, але стримував літній сезон. Пасажирів і так було мало. А з осені вирішили трохи збільшити розцінки".

Нагадаємо, що останнє підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі відбулося в кінці червня цього року.

Столична влада у свою чергу говорить, що вже не може вплинути на ситуацію. У березні після страйку, на якому приватники вимагали або дозволити підняти ціни, або збільшити дотації, вирішили переглянути договори з маршрутниками. За словами заступника мера Києва Дениса Басса, був введений не фіксований тариф, як з 2005 року, а плаваючий: чим більше ціна, тим вище відрахування до бюджету.

"Приватні перевізники зараз мають право встановлювати ту ціну, яку вони вважають адекватною, відзначив Басс, - а ми можемо боротися з ними тільки одним - запускаючи більше комунального транспорту, роблячи його комфортнішим", повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київські маршрутки подорожчають до 5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі