вівторок, 24 червня 2008 09:36

Київська влада забезпечить перехрестя світлофорами для сліпих

Перший заступник голови Київської міськадміністрації Денис Басс повідомив, що в Києві до кінця року 34 світлофорних об"єкти обладнають звуковими сигналами для сліпих громадян.

За його словами, на відповідне устаткування столична влада виділить близько 30 тис грн. Зокрема, на прохання незрячих, звуковими сигналами будуть оснащені світлофори на вулицях Горького, Щербакова, Жукова, Червоноармійській, Ушинського, проспекті Науки та інші, пише прес-служба КМДА.

В даний час у Києві діють 30 світлофорів зі звуковими сигналами для людей з недоліками зору, п"ять з яких обладнані цього року. Вони розташовані по вулицях Грушевського, Васильківській, Володимирській, Фрунзе, Киквідзе, Гончара, Мазепи та інших.

Оснащення світлофорів звуковими сигналами здійснюють у рамках програми "Безбар"єрне середовище". Крім того, відповідна програма передбачає устаткування пішохідних переходів міста спеціальними пандусами для пересування осіб в інвалідних колясках. Зокрема, до кінця цього року заниженими бортовими каменями будуть оснащені по 150 переходів у кожному районі столиці.

А недавно станції столичного метрополітену були оснащені звуковими датчиками для незрячих.

Індикатори дозволяють тим, хто погано бачить, та сліпим краще орієнтуватися в метро. Пристрій, реагуючи на пасажира, видає особливий звук, пищить. Його можна почути навіть на відстані.

Встановлено 78 датчиків на всіх 46 станціях метрополітену, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада забезпечить перехрестя світлофорами для сліпих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі