четвер, 21 червня 2007 12:52

Київська прокуратура проводить рейди по комп"ютерних клубах

Прокуратура Києва пропонує районним у Києві державним адміністраціям припинити діяльність 6 комп"ютерних клубів. Про це сказано у повідомленні прес-служби прокуратури.

У повідомленні сказано, що прокуратура разом із співробітниками Служби у справах дітей відділу кримінальної міліції провели рейд по комп"ютерних клубах міста.

У результаті перевірки прокуратура встановила численні порушення законодавства: робота без дозволів відповідних контролюючих органів, антисанітарний стан приміщень, порушення нормативів площі для розміщення комп"ютерів, відсутність вентиляції і достатнього освітлення. Також перевірка показала, що час відвідання клубів підлітками нерегламентований, оскільки клуби працюють цілодобово і вартість їх послуг вночі істотно нижче, ніж у денний час.

Крім того, у повідомленні вказано, що безперервна робота за монітором комп"ютера для неповнолітніх не повинна перевищувати 45 хвилин, проте часто тривалість гри складає більше 60 хвилин, а в деяких клубах встановлені знижки на 3-годинну безперервну гру.

У зв"язку з виявленими порушеннями прокуратура пропонує райдержадміністраціям також розірвати з клубами договори оренди приміщень. Прес-служба не уточнює, які саме клуби рекомендується закрити.

У березні 2007 року Київська міська рада обмежила час відвідання дітьми комп"ютерних і інтернет-клубів і кафе по буднях, зобов"язавши суб"єктів господарювання, що надають послуги у комп"ютерних і інтернет-клубах, встановити режим роботи, яким обмежити відвідяння їх дітьми з 8:00 до 14:00 і після 21:00.

Це обмеження стосується всіх днів, окрім канікул і вихідних. У травні 2006 року прокуратура Києва мала намір посилити контроль над діяльністю комп"ютерних клубів в столиці з метою попередження молодіжної злочинності, передають Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Київська прокуратура проводить рейди по комп"ютерних клубах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі