середа, 25 листопада 2020 16:59

Київ вшанує пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання

Київ вшанує пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання
День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Фото: pinterest.com

Київ 28 листопада о 16:00 вшанує хвилиною мовчання пам'ять жертв Голодомору.

Кияни також долучаться до загальноукраїнської акції "Запали свічку", повідомляє пресслужба КМДА.

"У цей день у столиці обмежать проведення заходів розважального змісту в будь-яких форматах. На території усього міста приспустять або вивісять із траурною стрічкою Державний прапор України", - зазначають у повідомленні.

У суботу, 28 листопада, у столиці пройдуть скорботні молитви та церемонії покладання квітів і встановлення лампадок на території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", до Пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років на Михайлівській площі й інших пам'ятних місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді просить сказати "ні" насильству

Також у соцмережах пройдуть просвітницькі заходи під загальним гаслом "Збережи пам'ять. Збережи правду". До 6 грудня в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки пройде книжкова виставка "Трагедія незнищеної волі".

У Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" 26 листопада вшанують пам'ять жертв голодоморів із демонстрацією фільму та лекцією Юрія Граждана.

День пам'яті жертв голодоморів - щорічний національний пам'ятний день в Україні. Він припадає на 4-ту суботу листопада.

Присвячений жертвам 1932-1933 років - геноциду українського народу та масових голодів 1921-1923-х і 1946-1947 років. За деякими оцінками, голодом закатовано понад 7 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Київ вшанує пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі