четвер, 10 квітня 2008 12:14

Київ увійшов в ТОР-30 найдорожчих міст світу

Київ увійшов в ТОР-30 найдорожчих міст світу
Європейські міста продовжують домінувати у топ-50 найдорожчих міст планети. Такі дані отримала компанія Mercer, проранжувавши 144 міста світу за вартістю життя.

До параметрів оцінювання належали: житло, транспорт, їжа, одяг, товари для дому та відпочинку – всього близько 200 пунктів. За базове місто взяли Нью-Йорк, оцінивши його у 100 балів. Розрив між першою в переліку Москвою (134,4) та останнім Асунсьйоном (50) становить 84,4 бала, хоча останніми роками різниця між дорогими і дешевими містами невпинно скорочується.

Найдорожче місто Європи і світу –Москва. Лондон через падіння долара і зміцнення фунта піднявся на три позиції, посівши друге місце. Азійські Сеул, Токіо та Гонконг посіли третє, четверте і п"яте місця відповідно.

Дорогі міста Європи – Копенгаген (6 місце), Женева (7) і Цюрих (9). Київ у рейтингу на 28 сходинці. Софія – найменш дороге місто Європи (108 місце). Посилення євро відіграло значну роль для багатьох європейських міст – показники відносного подорожчання життя змістились вгору. Так, Стокгольм з 36 місця "переїхав" на 23, а Амстердам – з 41 на 25.

Нью-Йорк залишається найдорожчим містом Північної Америки, але у зв"язку з подешевшанням долара змістився на 5 позицій, опинившись на 15 місці. Характерно, що з американських міст до топ-50 увійшли тільки Нью-Йорк і Лос-Анджелес (42).

Торонто – найдорожче місто Канади – на 82 позиції. Калгарі та Ванкувер – на 92 та 89 відповідно. Порівняно недорого жити в цих канадських містах тому, що в країні низький рівень інфляції та стабільні ціни на житло. Відіргав роль і той факт, що канадський долар знецінюється порівняно з євро.

Сідней залишається найдорожчим містом Австралії (21).

Найдешевше місто рейтингу – столиця Парагваю Асунсьйон (144 місце).

Довідка: Mercer – дослідницька компанія, що працює у галузі консалтингу, прогнозування, фінансових послуг. Центральний офіс у Нью-Йорку. На фірму працюють понад 15 тис. співробітників, які обслуговують клієнтів у 180 містах 41 країни світу. Серед найвідоміших клієнтів Mercer – Boeing, Citigroup, Toyota, Fox, Wal-Mart, Google, Toshiba, IT&T, American airlines, Get Blue та ін. Перша рейтингова система.

Зараз ви читаєте новину «Київ увійшов в ТОР-30 найдорожчих міст світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі