середа, 30 вересня 2009 17:48

Київ туристам показуватимуть на сигвеях (ФОТО)

 

У столиці презентували новий вид транспорту для туристів. У неділю на Михайлівській площі за підтримки міського управління туризму презентували екскурсії на сигвеях.

На перший погляд пристрій важко назвати транспортом — два колеса з площадкою поміж ними та ручка управління. Працює сигвей за рахунок балансування пасажира — нахил уперед — рух уперед, нахил назад — зупинка. Так само легко і повертати. Навчитися їздити можна за 5 хвилин. Окрім простоти, транспорт є абсолютно екологічним. Він живиться від акумуляторів, що заряджаються від будь-якої мережі. Повного заряду вистачає приблизно на 40 кілометрів.

"На сигвеях охочі можуть оглянути найгарніші столичні парки — Маріїнський та Хрещатий, так зване Паркове кільце. Півторагодинна екскурсія обійдеться у 250 гривень. Для зручності екскурсантів групи формуємо не більше 6 осіб", — відзначив координатор проекту "Захоплюючий Київ" Арсеній Фінберг.

Щоб уберегти людей, особливо літніх туристів, від травматичних випадків, швидкість на київських сигвеях обмежили до 8 кілометрів на годину, хоча розганятися він може до 20-ти. Таке до душі прийдеться екстремалам. Для них на таких же пристроях із трохи більшими колесами можуть улаштувати екскурсію Голосіївським парком.

За матеріалом УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Київ туристам показуватимуть на сигвеях (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі