субота, 02 червня 2007 13:21

Київ святкує День Європи

Уздовж Хрещатика, починаючи від Майдану Незалежності й до Бесарабської площі, розташоване Європейське містечко, яке розпочало роботу об 11:00 і закінчить о 17:00.

Цього року в містечку представлені 27 країн: 24 країни Євросоюзу, країни-кандидати в ЄС - Хорватія, Македонія, Туреччина, а також Україна.

Усього в містечку близько 50 наметів, у тому числі павільйони представництва Європейської комісії і Європейського молодіжного парламенту.

Кожне посольство пропонує киянам ближче познайомитися з географією, традиціями, культурою його країни у кварталах європейських страв, європейських мов, музики й мистецтв.

Посольство Австрії традиційно відкриє "Віденське кафе", де звучатиме класична музика.

Бельгія запропонує киянам бельгійське пиво, Великобританія - відвідування фотовиставки й перегляд креативного фільму про неї, а також майстер-клас із шотландського танцю й гру на волинці, Данія - знайомство з казками Ганса Крістіана Андерсена, страви національної кухні й інформацію про можливість одержанні стипендій для навчання в країні.

Ірландія запрошує киян спробувати свої традиційні пиво "Гіннес", віскі "Джеймсон", лікер "Бейліс" і каву та послухати музику в виконанні групи Run.

Іспанія хоче здивувати киян танцями фламенко, стравою хамон і напоєм сангрія, Латвія - сувенірами й товарами свого виробництва - ризьким бальзамом, шпротами, парфумерією й косметикою, при цьому можна послухати вірші латвійських поетів у перекладі українською мовою.

Посольство Литви пропонує бажаючим зіграти дружній матч із вуличного баскетболу й взяти участь у міні-вікторинах, Німеччина - подивитися циркову виставу, постояти на футбольних воротах і послухати джаз.

У наметі посольства Польщі кияни можуть одержати сувеніри, послухати фольклорний колектив "Яскулкі-Ластівки" і подивитися на стародавній національний одяг шляхтичів.

Португалія пропонує покуштувати вино, пиво, ковбаски, взяти участь у лотереї, серед призів якої - футбольний м"яч із автографом.

У павільйонах публічних дебатів відбудуться дебати на економічні теми (з 13:00 до 16:45), організовані Європейською бізнес-асоціацією, та на політичні теми (з 11:30 до 17:00), організовані міжнародною організацією "Ялтинська Європейська стратегія".

У дебатах візьмуть участь політики, діячі культури й інші відомі люди.

У цей час працюватимуть 2 школи європейських мов.

В одній із них з 11:00 по 14:00 будуть викладатися голландська (Бельгія), грецька, естонська, німецька, польська й словенська мови, з 14:15 по 16:15 - голландська (Нідерланди), іспанська, італійська, словацька, хорватська, в іншій школі: з 11:00 по 14:00 - англійська, латвійська, литовська, німецька (Австрія), слов"яно-македонська, фінська і шведська, з 14:15 по 16:45 - болгарська, датська, португальська, румунська, французька і чеська мови

Крім того, відбудеться Європейський футбольний турнір, у якому зможуть зіграти в міні-футбол політики, діти й молодь, журналісти й музиканти.

В 18:00 на сцені біля адмінбудівлі Київської міської державної адміністрації на Хрещатику, 36 відбудеться офіційне відкриття Дня Європи, а о 18:30 розпочнеться рок-концерт, що закінчиться о 22:00.

Виступатимуть групи ВВ, "Друга ріка" і Brainstorm.

Як повідомляло агентство, в 2006 році День Європи кияни відзначали 20 травня, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Київ святкує День Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі