четвер, 26 червня 2008 14:23

Київ ризикує залишитися без хліба

Виробники скаржаться - виробництво нерентабельне. Адже, за їх словами, ціни на стратегічний продукт не покривають витрат.

На кожній гривні виробники втрачають 40 копійок, ціни на хліб у Києві не змінювали з 2006-го року, хоча борошно, цукор, дріжджі та інші складові буханця відтоді подорожчали втричі.

Хліб у столиці залишається найдешевшим в Україні, а виробники скаржаться, що попри дотації – вони на межі банкрутства. І закликають уряд розробити нову формулу ціни хліба. Остаточне ж рішення про подорожчання має ухвалювати міська влада.

Аби виробництво не було збитковим, сьогодні "Український" має коштувати 3 гривні 20 копійок, а батон – 2,30.

Щоб унаочнити несправедливість, на прес-конференцію принесли буханець хліба за 1, 60 і вдвічі дорожчу літрову пляшку питної води.

Ігор Мазурика, генеральний директор об"єднання "Хліб Києва": "Подивіться будь-ласка, чи можна зрівняти, скільки праці вкладено сюди (вода), і скільки вкладено сюди (хліб). На сьогоднішній день є реальна загроза. Що почнуться перебої з хлібом у місті Києві", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Київ ризикує залишитися без хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі