Виробники скаржаться - виробництво нерентабельне. Адже, за їх словами, ціни на стратегічний продукт не покривають витрат.
На кожній гривні виробники втрачають 40 копійок, ціни на хліб у Києві не змінювали з 2006-го року, хоча борошно, цукор, дріжджі та інші складові буханця відтоді подорожчали втричі.
Хліб у столиці залишається найдешевшим в Україні, а виробники скаржаться, що попри дотації – вони на межі банкрутства. І закликають уряд розробити нову формулу ціни хліба. Остаточне ж рішення про подорожчання має ухвалювати міська влада.
Аби виробництво не було збитковим, сьогодні "Український" має коштувати 3 гривні 20 копійок, а батон – 2,30.
Щоб унаочнити несправедливість, на прес-конференцію принесли буханець хліба за 1, 60 і вдвічі дорожчу літрову пляшку питної води.
Ігор Мазурика, генеральний директор об"єднання "Хліб Києва": "Подивіться будь-ласка, чи можна зрівняти, скільки праці вкладено сюди (вода), і скільки вкладено сюди (хліб). На сьогоднішній день є реальна загроза. Що почнуться перебої з хлібом у місті Києві", повідомляє ICTV.
Коментарі