середа, 10 вересня 2008 14:58

Київ потопає у відходах

Київ потопає у відходах

Прокуратурою міста Києва спільно із Державною екологічною інспекцією в місті Києві під час перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства виявлено засмічення території на Жуковому острові. За даними столичної прокуратури, несанкціоновані сміттєві звалища є майже у всіх районах Києва.

Як повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва, на території у понад 12 тис. кв. м було організоване несанкціоноване звалище відходів різного складу, у тому числі змішані побутові, великогабаритні і дрібні будівельні відходи об"ємом 47 тис. куб. м.

За цим фактом забруднення земель, який завдав шкоди довкіллю на суму більше 100 млн. грн., прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 239 Кримінального кодексу України.

Крім того, в повідомленні прес-служби прокуратури м. Києва зазначається, що на сьогодні у столиці склалася досить загрозлива ситуація із відходами. Майже у всіх районах Києва виявлено несанкціоновані, стихійні сміттєві звалища, які істотно погіршують санітарно-епідеміологічний стан, передусім, у літній період.

Прокуратура міста Києва доручила відповідним контрольним органам і органам виконавчої влади столиці провести перевірку дотримання вимог Закону України "Про відходи" і іншого природоохоронного законодавства і притягнути винних до передбаченої законом відповідальності.

Нагадаємо, раніше міська влада заявляла, що постійно бореться із сміттєвими звалищами. За словами заступника начальника Головного управління контролю над благоустроєм Віктора Кунца, у столиці додатково встановлено 1607 нових контейнерів для збору твердих побутових відходів і 1702 урни для сміття. "З 1 квітня "Київзеленбуд" і ДКП "Плесо" ліквідували 330 несанкціонованих звалищ сміття, а з лісопаркових господарств і прибережно-захисних смуг вивезли 9022 куб. м. сміття".

За експертними оцінками, у Києві щорічно утворюється 1,2-1,5 млн. тонн побутових відходів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Київ потопає у відходах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі