вівторок, 21 вересня 2010 10:24

Київ може залишитись без водопостачання

Київ може залишитись без водопостачання

Київводоканал заявив, що не зможе забезпечувати централізоване водопостачання у столиці в повному обсязі через блокування його рахунків компанією Київенерго, пише КоммерсантЪ-Украина.

Як пише видання, в Київводоканалі заявили, що "не зможуть гарантувати стабільну роботу системи централізованого водопостачання та водовідведення в місті, закуповувати реагенти для водоочищення і проводити ремонтні роботи".

Це пов"язано з тим, що 17 вересня виконавча служба Господарського суду Києва заблокувала рахунки компанії через заборгованість перед АЕК Київенерго за спожиту електроенергію. На 9 вересня борг становив 554 млн грн. Ще близько 55 млн грн Київводоканал повинен заплатити за електроенергію, використану для подачі води в багатоповерхові будинки.

У Київенерго розповіли, що це не перша господарська суперечка з водопостачальною компанією. "Ми були змушені звернутися до суду для стягнення заборгованості з водоканалу за електроенергію, і судові розгляди тривають вже довго. Але це не означає, що ми не будемо поставляти водоканалу електроенергію. На рахунки, заблоковані судовим виконавцем, повинна надходити оплата послуг водопостачання споживачами. Кошти будуть перераховуватися нам в рахунок погашення боргу. Відкриття водоканалом нового рахунку буде протизаконним і може стати підставою для порушення кримінальної справи", - повідомила начальник відділу зовнішніх комунікацій Київенерго Наталія Плеханова.

Вона уточнила, що цього разу Київенерго подало судовий позов лише на 10 млн грн. "Ми намагаємося відшкодувати хоча б частину заборгованості і надалі будемо продовжувати вимагати розрахунку від водоканалу в судовому порядку", - сказала Плеханова. Вона також зауважила, що Київенерго не буде розглядати можливість мирного врегулювання суперечки.

У Київській міській держадміністрації підтвердили неможливість відключення столиці від водопостачання. "Перший заступник голови КМДА Олександр Попов заборонив відключати місто від водопостачання. Відрізати водоканал від постачань електроенергії теж не будуть", - повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що адміністрація веде переговори про вирішення цієї суперечки: "Думаю, конфлікт буде вичерпано через два тижні. У свою чергу, ми будемо перевіряти ЖЕКи на предмет боргів перед водоканалом, а також компенсуємо компанії різницю в тарифах". Заборгованість КМДА перед Київводоканалом з погашення тарифної різниці становить 300 млн грн.

Як повідомлялося, Київенерго з понеділка, 6 вересня, припинила обслуговування підкачувальних насосів холодної води в багатоповерхових будинках Києва через відмову компанії Київводоканал укласти договір про їх експлуатацію.

Нагадаємо, компанія "Київводоканал" заявила про неможливість постачання питної води відповідно до введених Міністерством охорони здоров"я санітарних норм і гігієнічних вимог.

Зараз ви читаєте новину «Київ може залишитись без водопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі