субота, 18 грудня 2010 19:46

Кияни захищають сквер в центрі міста від забудови (ФОТО)
8

Сьогодні о 12.00 у сквері ім. Зої Космодем'янської, що на перетині вулиць О. Гончара та Б. Хмельницького в Києві, відбулася акція "Врятуймо Зоїн скверик" на захист скверу від забудови. Забудовником виступає Українська православна церква. Боротьба за сквер триває з 2005 року. А зараз тривають суди і місцеві жителі констатують значний ризик того, що судочинство у цій справі може бути необ'єктивним.

"Ми декілька разів бачили в сквері співробітників будівельних організацій, вони обстежували з кресленнями сквер, проводили обмірювальні роботи. Такі дії викликають наше обурення. Адже виникає питання: чому забудовники впевнені, що рішення суду буде саме на їхню користь?" - розповідає Бабенко Віра Василівна, котра проживає за адресою Гончара, 74а (будинок навпроти скверу).

Організаторами акції є самі мешканці довколишніх будинків. На зборах було обговорено подальші дії для захисту скверу, виголошено резолюцію, яка складається з семи пунктів. Головним завданням жителів мікрорайону є чимскоріше звернення до всіх посадових осіб, які надають дозволи на будівництво: не видавати жодного дозволу на початок будівництва в сквері ім. Зої Космодем'янської до остаточного вирішення питання в судових інстанціях, включаючи міжнародний суд.

"Завжди церкви будуються на пагорбах, а наш сквер – це ж яма. Це проти всіх релігійних законів. Може тут хочуть під прикриттям церкви вистроїти багатоповерховий будинок?" – лютує ветеран Леонід Іванович.

"Я маю дві будівельних освіти і можу точно сказати, що при ударі першої палі на будинках, які розташовані на пагорбах цього скверу, з'являться тріщини, а деякі з них взагалі можуть зникнути під землею", - каже російською Костянтин, який мешкає на О. Гончара.

Друга частина акції відбулася у вигляді невеличкого театрального дійства.

Gazeta.ua

Фото: Юлія Разборова

Зараз ви читаєте новину «Кияни захищають сквер в центрі міста від забудови (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі