четвер, 08 січня 2009 09:41

Кияни можуть залишитися без тепла

Кияни можуть залишитися без тепла
Столичні ТЕЦ використовують аварійні запаси мазуту, щоб не допустити відключення опалення в Києві. "Київенерго" змушена перейти на використання аварійного запасу мазуту для роботи станцій через зниження тиску газу на київських ТЕЦ вдічі.

Як повідомили у прес-службі компанії, такі заходи дадуть змогу утримати мінімальний рівень опалення для мешканців столиці та зберегти від руйнування обладнання ТЕЦ.

В "Київенерго" наголошують, що при існуючому низькому рівні тиску газу, мазуту вистачить у ТЕЦ-5 на 4 доби, у ТЕЦ-6 на 10 діб. При подальшому зниженні тиску газу ці терміни можуть бути скорочені.

У компанії повідомляють, що 6 січня о 00.44 газопостачальні підприємства скоротили постачання природного газу на ТЕЦ "Київенерго", посилаючись на відсутність виділених обсягів на січень. 7 січня о 08.44 ще раз було скорочено обсяги природного газу.

Температуру теплоносія на рівні 64° С на ТЕЦ-5 та 68° С на ТЕЦ-6 вдається підтримувати за рахунок використання мазуту, запаси якого призначені для надзвичайних ситуацій.

Раніше Олег Дубина заявляв, що через газовий конфлікт з Росією деяким українським підприємствам можуть бути обмежені його поставки. Проте, він запевнив, що "на населення, що стосується тепла в будинках, це не вплине жодним чином".

Як повідомляв ТСН.

ua, 11 грудня АК "Київенерго" була вимушена припинити гаряче водопостачання адміністративних будівель, житлових будинків зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через зниження поставок газу ДК "Газ України", перед якою компанія мала багатомільйонний борг за газ.

У компанії зазначили, що до таких кроків призвела відсутність грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці між економічно обґрунтованими витратами на виробництво й тарифом на теплову енергію.

Вранці 14 грудня "Київенерго" відновило гаряче водопостачання, оскільки ДК "Газ України" підвищила тиск газу на київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

За матеріалами: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть залишитися без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі