пʼятниця, 05 березня 2010 17:21

Киянам пропонують сфотографуватися в образі воїнів УПА (ФОТО)

 

У Києві в день 60-ї річниці від смерті Романа Шухевича Спілка української молоді організувала акцію, де кожен перехожий може сфотографуватися в образі воїна УПА.

Спеціальний банер з отворами для облич встановили на Контрактовій площі біля пам"ятника Григорію Сковороді. На плакаті зображено 2 солдати та санітарка в центрі.

"Слова "вільна Україна" є дуже актуальними сьогодні. Запросивши людей сфотографуватися в лавах Української повстанської армії, ми хочемо надати ще більшу вагу цим словам. Адже впродовж багатьох років людей, які боролися і покладали життя за Україну, називали її ворогами. Натомість нав"язували тих героїв, які своєю чекістською трійцею нищили сотні людей. Почитайте Хвильового", - розповів Gazeta.ua організатор дійства Єгор Торенко.

За його словами повстанцям зараз потрібно приділяти більше уваги та шани. Він переконаний, що "хто поклав своє життя за Україну, повинен вважатися героєм".

Історик Сергій Пархоменко в інтерв"ю для Gazeta.ua говорить, що воєвода УПА був далеко не однобокою людиною.

"Радянська ідеологічна література запевняє нас, що Шухевич був жорстоким головорізом Гітлера, і ні слова про те, що він рекордсмен з плавання і бігу з перешкодами на 60 метрів. Він був досвідченим бізнесменом, мав рекламну фірму "Фава", яка допомагала просувати українські продукти та кооперативи, і все це під тиском польських монополістів", - сказав історик.

Нагадаємо, що Роман Шухевич загинув 5-го березня 1950-го року від куль радянських солдатів генерала Дроздова.

Зараз ви читаєте новину «Киянам пропонують сфотографуватися в образі воїнів УПА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі