вівторок, 15 липня 2008 15:28

Китаянка тримає у себе вдома 250 кішок і собак (ФОТО)
5

Як повідомлялося раніше, в рамках підготовки Пекіна до проведення літньої Олімпіади-2008 влада китайської столиці зайнялися очищенням міста від бродячих кішок. Керівники міста побоюються, що тварини можуть стати джерелом захворювань.

Співробітники спеціальних муніципальних служб відловлюють тварин. Потім в клітках перевозять в передмістя Пекіна на спеціальні концентраційні ферми. Доля, кішок, які потрапили "за грати", незрозуміла. Відомо, що їх не годують, але при цьому і не усипляють, оскільки дані витрати не передбачені директивою пекінської влади.

Тим часом, за оцінками Міжнародної громади захисту тварин (WSPA) чисельність кішок в багатомільйонному Пекіні складає близько 500 тисяч.


У місті, в рамках боротьби "за чистоту та гігієну", для власників домашніх тварин встановлений спеціальний "податок на улюбленців", що становить 200 юанів на місяць. Більшість жителів Пекіна, в національній культурі яких немає традиційного для Заходу обожнювання домашніх улюбленців, не хочуть платити за них і безсоромно викидають кішок на вулиці.

Раніше схожа кампанія була здійснена проти собак, які живуть на вулицях великих міст Китаю. Попередній лідер Китаю Цзян Цземінь планував повністю очистити агломерацію від "неохайних тварин".

Але знаходяться серед жителів Пекіна справжні любителі домашніх тварин. Так, мешканка китайської столиці Дінг Чіянг, яку частіше називають Бабуся Дінг, тримає у себе в будинку більше 250 котів та собак. Не всі ці коти і собаки бездомні. Деяких з них принесли власні господарі, оскільки вони не можуть тримати їх у себе удома через прийнятий закон про очищення міста від собак і кішок до Олімпіади.

"Газета по-українськи"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Китаянка тримає у себе вдома 250 кішок і собак (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі