пʼятниця, 14 травня 2010 11:27

Китайський космонавт розповів, як на орбіті з'їв собаку

Китайський космонавт розповів, як на орбіті з'їв собаку
Перший китайський тайконавт (саме так у КНР прийнято назвати космонавтів) зізнався, що під час польоту в космос їв м'ясо собаки. Про це 44-річний Ян Лівей розповів у своїй автобіографії "Дев'ять ступенів між Землею і небом".

У 2003 році Лівей облетів Землю у рамках місії Шеньчжоу-5 і був нагороджений у Китаї титулом "Герой космосу".

"Багатьом з моїх друзів цікаво, що ми їмо, - пише тайконавт. - Вони думають, що астронавти їдять дорогі делікатеси, такі, як плавник акули або морські вушка. Насправді, ми їли досить звичайну їжу, немає необхідності тримати це в секреті ".

Далі він перераховує меню, що включає тушковану курку, приготовлену на пару рибу і м'ясо собаки з провінції Гуансі-Чжуань, що славиться цим "продуктом". "Собаки Гуансі-Чжуань - кращі за женьшень", - свідчить місцеве прислів'я, маючи на увазі лікарські властивості кореня, який відіграє важливу роль у традиційній китайській медицині.

За словами Лівей, така дієта була спеціально розроблена для космонавтів китайськими фахівцями, а самі продукти - придбані у спеціальних постачальників у Пекіні. Страви із собачого м'яса - широко розповсюджені в північному Китаї. Вважається, що воно допомагає організму зігрітися в зимовим холодом.

Одкровення Лівей викликали бурхливу реакцію серед захисників прав тварин, які заявили, що він подає поганий приклад мільйонам своїх шанувальників. "Ян Лівей є зразком для наслідування для багатьох молодих людей, він один із найбільших героїв Китаю", - сказав Джилл Робінсон, засновник товариства "Тварини Азії".

"Ми сподіваємося, що він зможе визнати, що собаки теж є героями: вони знаходили тих, що вижили після землетрусу в провінції Сичуань і охороняли людей від можливих терористів під час Олімпійських Ігор. Безумовно, вони заслуговують більшого", - сказав він.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Китайський космонавт розповів, як на орбіті з'їв собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі