середа, 19 грудня 2007 14:35

Китайських прокажених виселяють у "село привидів" (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

На заході Китаю розташована провінція Січуань. Тут знаходиться село під назвою Даїнгпан, але місцеве населення називає його "село привидів". Оскільки на цій території живуть люди заражені проказою.

Щоб контролювати розповсюдження цієї недуги уряд Китаю виселив деяких заражених людей в цю місцевість багато десятиліть тому. Всупереч всім умовам, несприятливим для життя, ізольовані хворі змогли вижити. Більш того, тут почали формуватися сім"ї, народжуватися діти і навіть з"являтися онуки. Але, на жаль, цих дітей, не дивлячись на те, що вони повністю здорові, не можуть законно зареєструвати.

Зараз тут проживає 80 сімей. 105 жителів цього села все ще хворі на проказу. Але благодійні організації намагаються допомогти хворим і всіма можливими способами лікують їх. Окрім медичної допомоги ці організації займаються іншими проблемами жителів села, зокрема освітою. Нещодавно тут була відкрита школа для учнів 3-5 класів. На уроках їх навчають англійській мові, генетиці, дають деякі знання про Європу.

Проказа - це хронічне інфекційне захворювання, що зазвичай вражає шкіру і периферичні нерви. Всупереч забобонам, проказа не передається при простому дотику хворого і не завжди смертельна. Лише від 5 до 10% осіб, що наражаються на небезпеку зараження проказою, дійсно захворюють нею, оскільки більшість людей володіють достатнім рівнем імунологічного захисту від збудника. Розповсюдження прокази відбувається в результаті тривалого прямого шкірного контакту. Проте багато сучасних дослідників вважають, що зараження можливе і при вдиханні бактерій, що потрапляють в повітря з порожнини носа або рота хворого.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Китайських прокажених виселяють у "село привидів" (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі