четвер, 04 вересня 2008 16:05

Китайські ветеринари вилікували слона-наркомана

Китайські учені позбавили слона від наркотичної залежності. Слон, якого місцеві ЗМІ прозвали "Великим братом", готовий повернутися до дикого життя після трирічної програми реабілітації. Очікується, що в суботу він буде перевезений в парк дикої природи в Куньміне, повідомляє Reuters.

Слон по кличці "Великий Брат" підсів на наркотики через місцевих бандитів. Його зловили в джунглях ще однорічним слоненям. Три роки до свого звільнення слон був ватажком стада і перевозив контрабандні вантажі. Щоб "Великий брат" направляв стадо туди, куди їм потрібно, контрабандисти годували його бананами, накачаними героїном і алкоголем.

Поліція заарештувала торговців, коли вони спробували продати слона і його стадо. Після того, як у слона були помічені симптоми наркотичної "ломки", його відправили в центр захисту диких тварин на китайський тропічний острів Хайнан

У ветеринарному центрі учені очистили організм слона від залишків наркотичних засобів. Остаточно позбавити його від залежності допомогли ін"єкції метадона, що перевищують людську дозу в п"ять разів.

Зараз ви читаєте новину «Китайські ветеринари вилікували слона-наркомана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі