понеділок, 10 грудня 2007 08:47

Китайські шахтарі шість діб харчувалися шкіряним ременем

Одинадцять китайських шахтарів, що були заблоковані у забої, провели під землею шість діб, харчуючись звареним шкіряним ременем і газетним папером, повідомляє Reuters з посиланням на агентство КНР "Сіньхуа".

За словами одного з врятованих гірників, вони спочатку їли апельсинову шкірку і газетний папір, а потім спробували зварити шкіряний ремінь. Він уточнив, що шматки ременя, "який так і не вдалося розм"якшити до кінця", були поділені порівну між всіма 11 гірниками.

Аварія на нелегальній шахті з видобутку золота і заліза, що  розташована на півночі Китаю, сталася у вівторок, 4 грудня. Тунель, який веде, на поверхню обрушився, і 11 шахтарів опинилися заблоковані у  забої. Людина, якій належала нелегальна шахта, не повідомила владі про подію і спробувала організувати рятувальну операцію силами інших робочих. У результаті шахтарів вдалося вивести на поверхню лише у неділю вранці - через шість діб після аварії.

Китай, нагадує Reuters, є абсолютним лідером за числом загиблих шахтарів на тонну видобутих корисних копалини. Остання за часом велика аварія на китайських шахтах сталася 6 грудня 2007 року, коли у провінції Шаньсі на півночі Китаю загинули 105 гірників, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китайські шахтарі шість діб харчувалися шкіряним ременем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі