вівторок, 22 травня 2007 20:23

Китайські селяни збунтувалися проти обмеження народжуваності

У південній китайській провінції Гуангксі пройшли масові виступи селян, протестуючих проти урядової політики обмеження народжуваності, що супроводжувалися погромами і підпалами адміністративних будівель, автомобілів і зіткненнями з поліцією.

Точна кількість протестуючих залишається невідомою, проте їх було не менше 50 тисяч. Тільки у місті Шапо на вулиці вийшли 20 тисяч чоловік.

У місті Бобай виступи прийняли особливо запеклий характер. В результаті зіткнення протестуючих з поліцією загинули декілька людей.

Нові директиви влади зобов"язували тих, хто порушив закон про обмеження народжуваності - одна дитина на сім"ю - сплатити штраф від 10 тисяч до 100 тисяч юанів, що складає майже 12 тисяч доларів.

Влада наказала у разі фінансової неспроможності порушників закону, описувати їх майно, враховуючи електроприлади, худобину і навіть їжу. В деяких випадках пропонувалося стерилізувати жінок-порушниць.

Для багатьох селян, позбавлених пенсії, чоловіче потомство є єдиною можливістю забезпечити свою старість, передає агентство Kyodo News.

Зараз ви читаєте новину «Китайські селяни збунтувалися проти обмеження народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі