четвер, 05 червня 2008 15:19

Китайська туріндустрія втратила майже вісім мільярдів доларів через землетруси

Збитки китайської туристичної індустрії від землетрусу досяг 7,6 мільярда доларів, повідомляє в четвер агентство Синьхуа з посиланням на дані влади.

Більше всього постраждав турбізнес провінції Сичуань, де знаходився епіцентр землетрусу магнітудою 8. Зокрема, зруйновано місто Дуцзян"янь, що вважалося "туристичною столицею" провінції.

Збитки понесли також довколишні провінції Ганьсу і Шеньсі.

Багатьом туроператорам довелося припинити поїздки в постраждалі від підземної стихії райони, оскільки там немає води і електрики, зруйновані ресторани і готелі, зберігається загроза нових підземних поштовхів. Криза в місцевій туристичній індустрії може залишити без роботи до 300 тисяч людей.

Число жертв землетрусу в Китаї, за останніми даними, досягло 69 тисяч 122 людини; 373,6 тисяч людей дістали поранення, 17 тисяч 991 пропали безвісти. У районі катастрофи продовжуються залишкові поштовхи. Після землетрусу 12 травня там зафіксовано в цілому 10 тисяч 252 поштовхи, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Китайська туріндустрія втратила майже вісім мільярдів доларів через землетруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі