неділя, 04 березня 2007 11:11

Китайців штрафуватимуть за відсутність презервативів

Одна з китайських провінцій в ході кампанії, направленої проти розповсюдження СНІДу, пішла на незвичайний крок. Тепер готелі і бари, в яких немає у продажу презервативів, штрафуватимуть на $650.

У провінції Чжецзянь на сході Китаю, де минулого року було зареєстровано 1859 ВІЛ-інфікованих, нові правила набули чинності у четвер.

- Презервативи або автомати з їхнього продажу повинні бути у всіх готелях, барах і усіх загальнодоступних місцях, або їхніх керівників штрафуватимуть на суму 5000 юанів ($650), - йдеться в повідомленні.

Китайський уряд спочатку називав СНІД хворобою загниваючого капіталістичного Заходу - проблему геїв, працівників секс-індустрії і наркоманів. Офіційно вважається, що нікого з перерахованих у комуністичному Китаї немає.

Визнання проблеми наступило після того, як експерти в галузі охорони здоров"я заговорили про розповсюдження вірусу серед населення.

Проте, відзначають експерти, недолік знань і небажання говорити про секс все ще перешкоджає боротьбі з ВІЛ/СНІДом, повідомляє "Газета по-киевски".

Зараз ви читаєте новину «Китайців штрафуватимуть за відсутність презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі