субота, 07 квітня 2007 16:06

Китайці зняли з себе відповідальність за смерть американських тварин

Китай заперечує свою відповідальність за смерть домашніх тварин в США. Раніше повідомлялося, що, щонайменше, 15 тварин загинули після того, як отруїлися кормами для тварин, в яких містилася клейковина пшениці, імпортована з КНР. Раніше експертиза Управління по санітарному нагляду за якістю ліків і харчових продуктів США (FDA) виявила, що клейковина містила домішки хімікату меламін. Про це повідомляє Associated Press.

У повідомленні офіційної газети Головної адміністрації Китаю по контролю за якістю, яка здійснює нагляд за експортом сільськогосподарської продукції з КНР, говориться, що "КНР не має ніякого стосунку до отруєнь тварин в США". При цьому в прес-релізі, розміщеному на веб-сайті комісії, повідомлялося, що Китай взагалі ніколи не експортував пшеницю або клейковину пшениці в США.

За даними FDA, саме китайська компанія Xuzhou Anying поставляла зіпсовану клейковину виробникам кормів в США. У Xuzhou Anying також підтвердили, що займалися експортом в США. Крім того, за даними американської влади Xuzhou Anyin поставляла свою продукцію і на внутрішній ринок Китаю: компанія виробляє більше 10 тисяч тон клейковини в рік, проте тільки 873 тони було відвантажено в США.

У FDA не виключають, що отруєні корми можуть стати причиною загибелі ще сотень кішок і собак. Раніше з американських магазинів були відкликані більш ніж 100 різновидів кормів для домашніх тварин. Тепер власники домашніх вихованців можуть подати до суду на виробників кормів для тварин, з тим, щоб отримати від них відшкодування морального збитку, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Китайці зняли з себе відповідальність за смерть американських тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі