понеділок, 18 серпня 2008 12:54

Китайці запустять перший венесуельський супутник

Перший венесуельський супутник буде запущений першого листопада 2008 року з китайського космодрому в провінції Сичуань. Про це в своєму недільному виступі заявив президент Венесуели Уго Чавес, повідомляє AP.

Супутник, проведений китайською корпорацією ChinaGreatWallIndustryCorp, був названий на честь латиноамериканського борця за незалежність Симона Болівара (SimonBolivar), і призначений для забезпечення зв"язку на території Венесуели і деяких сусідніх держав. За словами президента, він допоможе укріпити незалежність інформаційних потоків країни: телебачення і інтернету зокрема.

Виступ Уго Чавеса транслювався з військової авіабази в штаті Гуаріко, де вже йде розгортання центру управління супутником. Венесуела планує запустити другий супутник, призначений для спостереження, в найближчі декілька років.

Останнім часом спостерігається посилення військово-промислової співпраці між цією країною і Китаєм. Наприклад, венесуельські ВВС планують придбати китайські військові літаки К-8, для підготовки льотного складу. На вересень запланований офіційний візит Чавеса до Пекіна.

Зараз ви читаєте новину «Китайці запустять перший венесуельський супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі