середа, 02 квітня 2008 07:47

Китайці запровадять податкові пільги для виробників мікросхем

Китайська влада оголосила програму підтримки виробництва мікросхем. Обіцяно знижку в 15 відсотків з податку з обігу будь-якої компанії, зайнятої у виробництві напівпровідників, яка вклала в китайську економіку більше 8 мільярдів юанів (1,14 мільярда доларів).

Крім того, на пільгу можуть претендувати також компанії, що використовують у виробництві мікросхем 0,25-мікронний (250 нанометрів) технологічний процес. Цей критерій охоплює більшість сучасних виробників процесорів, які нині проводять чіпи за 45-нанометровим і 65-нанометровим техпроцесами.

У разі довготривалих (15 років) інвестицій в сучасне виробництво мікросхем компанія, після того, як стане прибутковою, звільняється від податків на п`ять років. У період з шостого по десятий рік вона одержить 50-процентну знижку з податку з обігу.

Учасники ринку схвалили китайську ініціативу. Очікується, що новими пільгами скористаються Hua Hong NEC, а також корпорації Grace Semiconductor Manufacturing і Semiconductor Manufacturing International, які активно розширюють виробництво, сообщает Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китайці запровадять податкові пільги для виробників мікросхем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі