понеділок, 04 серпня 2008 12:18

Китайці включилися в боротьбу за британські нафтові активи в Росії

Найбільша нафтова компанія Китаю Sinopec зробила пропозицію про покупку британської нафтової компанії ImperialEnergy, що працює в Росії, пише "Комерсант". Рада директорів британської фірми дала Sinopec право на комплексну експертизу активу.

Раніше про свій намір придбати ImperialEnergy оголосила індійська ONGC. Передбачається, що ONGC запропонувала 25,48 долара за акцію, або 2,6 мільярда доларів за всю компанію. Це на 67 відсотків вище за ринкову вартість ImperialEnergy. Про те, скільки за актив готова викласти Sinopec, поки не повідомляється.

Британська нафтова компанія ImperialEnergy працює переважно в Томській області. На кінець 2007 року її запаси складали 125,5 мільйона тонн нафтового еквівалента. Найбільшими акціонерами компанії є фонд SchroederInvestmentLimited з 10,12 відсотка акцій, голова ради директорів Пітер Левін - 6,13 відсотка і DeutscheBank - 5,89 відсотка.

Sinopec - одна з найбільших нафтових корпорацій в світі. Ця китайська державна компанія займається як добуванням, так і переробкою нафти. Її виручка в 2007 році склала 168 мільярдів доларів, чистий прибуток - близько 8 мільярдів доларів. Щодня компанія здобуває 3,13 мільйона баррелів нафти.

Зараз ви читаєте новину «Китайці включилися в боротьбу за британські нафтові активи в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі