пʼятниця, 07 листопада 2008 16:42

Китайці випускають спирт "Барак Обама"

Китайські виробники товарів широкого споживання хочуть використати ім"я Барака Обами як торгову марку. У патентне бюро Китаю поступили відповідні заявки вже від 16 компаній, повідомляє TheTelegraph.

Всіх випередила фармацевтична компанія з міста Гуанчжоу, вона ще в лютому почала випускати йод і медичний спирт імені Обами. Через місяць  в місті Веньчжоу торгова марка "AmericanObama" з"явилася на черевиках, ременях і одязі. Напередодні виборів футболки з ієрогліфами "Обама" у величезних кількостях штампувалися по всьому Китаю.

Також подавалися заявки на реєстрацію торгової марки "Barack Obama" для локшини швидкого приготування, кави і навіть паличок для їжі. На даний момент жодна з цих заявок не була задоволена через політичну цензуру, що діяла в країні. Проте, деякі компанії знайшли вихід: вони виготовляють одяг з маркою "Aobama", що по-китайськи читається так само, як прізвище нового американського президента.

Зараз ви читаєте новину «Китайці випускають спирт "Барак Обама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі