пʼятниця, 23 березня 2007 09:23

Китайці беруть з собою в могилу віагру і паспорт. Дослідження

Паперові предмети, які китайці спалюють як жертви померлим, стають предметом особливого інтересу. Вважається, що цей ритуал полегшить покійному життя в загробному світі. Останнім часом віруючі китайці все частіше продають не цілком звичайні для цієї мети предмети: зокрема, паперову віагру або паперовий ноутбук.

Раніше небіжчики могли розраховувати лише на паперові "небесні гроші" і невелику кількість їжі. Але економічний підйом призводить до того, що асортимент і якість підношень ростуть.

У магазині пані Ван Су Фан в передмісті Пекіна можна купити червоний Mercedes з паперу, двоповерхову віллу або коня менш ніж за сто доларів. Подібні магазини зазвичай розташовуються не біля кладовищ, а в непримітних передмістях.

У цих магазинах напередодні квітневих святкувань на згадку про померлих, можна знайти паперові ноутбуки і мобільні телефони, кредитні карти, дорожні чеки і паспорти. На одному з кладовищ в передмісті журналісти виявили дівчат по виклику, презервативи і віагру. Місцеві жителі закликають уряд застосувати заходи: "у людей, які роблять подібні речі, явно відсутні смак і виховання", собщаєт ИноПресса.

Зараз ви читаєте новину «Китайці беруть з собою в могилу віагру і паспорт. Дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі