вівторок, 16 грудня 2008 13:28

Китай заблокував американські сайти

У Китаї знову заблокований ряд зарубіжних інтернет-ресурсів. Китайські користувачі Мережі, за інформацією ВВС News, залишилися без китайської версії цього ресурсу, а також не можуть відкрити сайт "Голос Америки" ("VoiceofAmerica").

Обидва цих сайти були розблоковані в Китаї на час Олімпіади в Пекіні, що відбулася в серпні 2008 року. Місцева влада була вимушена піти на цей крок після численних скарг від журналістів, що приїхали освітлювати Олімпіаду і що не мали можливості працювати з рядом інтернет-ресурсів.

Відзначимо, що обмеження доступу до сайтів із зайвою для громадян країни інформацією є давньою практикою в Китаї. В різний час на території цієї країни був закритий доступ до ресурсів, що виступали з критикою дій офіційного Пекіна. По відношенню до китайських блогерів також діють досить жорсткі правила, і мережеві письменники ризикують сісти у в"язницю за критику уряду або згадку таких подій, як придушення демонстрації на площі Тяньаньмень в 1989 році.

Зараз ви читаєте новину «Китай заблокував американські сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі