четвер, 07 серпня 2008 13:59

Китай вигнав чотирьох іноземців за погану поведінку

Двоє підданих Британії і двох громадян США за рішенням властей Китаю висилаються з країни за порушення громадського порядку і Олімпійської хартії.

Двоє з них покинули Китай в середу ввечері, інші будуть вислані в четвер, наголошується в повідомленні з посиланням на заяву пекінського управління громадської безпеки, - "за порушення громадського порядку і законів Китаю".

У минулу середу вони - троє чоловіків і одна жінка - близько шостої години ранку за місцевим часом зібралися біля стадіону "Пташине гніздо" в Пекіні, двоє з них підійнялися на ліхтарні стовпи і розвернули гасла "Свободу Тибету".

Місцеві жителі проінформували про те, що відбувається, поліцію, після чого порушники спокою були негайно затримані. З"ясувалося, що всі вони прибули до Пекіна по туристичних візах.

Офіційний представник Пекінського олімпійського оргкомітету Сунь Вейде засудив дії іноземців. "Олімпійські ігри є грандіозним міжнародним спортивним святом, і ми виступаємо рішуче проти їх політизування", - заявив він журналістам.

"Проведення зборів і демонстрацій в Китаї обумовлені законом і правилами. Ми сподіваємося, що іноземці, що приїжджають в КНР, дотримуватимуть їх", - підкреслив Сунь Вейде, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Китай вигнав чотирьох іноземців за погану поведінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі