вівторок, 05 червня 2007 12:50

Китай видворив "людину-павука"

Французкий альпініст Ален Робер, відомий як "людина-павук", просидівши у в"язниці п"ять днів за незаконний підйом на один з хмарочосів в Шанхаї, видворений з Китаю.

44-річний "людина-павук" 31 травня, діючи, як завжди, без яких-небудь технічних пристосувань, видерся на 87-поверховий шанхайський хмарочос заввишки більше 420 метрів. Відразу після цього сходження він був затриманий за порушення громадського порядку і перепроваджений до в"язниці.

Як відзначили в шанхайському управлінні поліції, акція Робера "призвела до скупчення великої кількості людей і автомобільних пробок" і фактично на деякий час паралізувала нормальну діяльність в кварталі, де розташований хмарочос.

Відчайдушний француз почав здійснювати свої незвичайні сходження ще в 1994 році і з тих пір встиг "відзначитись" в багатьох країнах світу. Оскільки більшість цих сходжень він здійснює в обхід закону, французьким консульським службам за кордоном зазвичай доводиться визволяти Робера з-за грат і залагоджувати конфлікти з місцевою владою.

Так, в 1998 році після сходження на токійський хмарочос японські правоохоронні органи засудили його до 20 днів тюремного ув"язнення, проте після втручання представників французького посольства в Токіо "людина-павук" була звільнена через п"ять днів. Цього разу генконсульству Франції в Шанхаї не вдалося домовитися про скорочення п"ятиденного терміну, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Китай видворив "людину-павука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі