четвер, 20 грудня 2007 08:46

Китай та Індія вперше в історії проводять військові навчання

Китайсько-індійські спільні антитерористичні військові навчання у четвер почалися у місті Куньмін південно-західної китайської провінції Юньнань.

Пекін і Делі вперше в історії двосторонніх відносин проводять антитерористичні заходи бойових підрозділів на території КНР. Раніше у 2003 році військові кораблі двох країн провели спільну пошуково-рятувальну операцію в східно-китайському морі.

Антитерористичні учення під кодовою назвою "Рука об руку- 2007" продовжаться до 27 грудня. У них візьмуть участь по сто солдатів і офіцерів з кожного боку. Індійські підрозділи прибули в Юньнань у середу.

Як заявив представник міністерства оборони КНР, "учення направлені на зміцнення взаєморозуміння і взаємодовіри між китайськими і індійськими збройними силами, розширення обмінів у сфері антитероризму, протидію "трьом злим силам" - тероризму, екстремізму і сепаратизму, а також на забезпечення всебічного розвитку двостороннього стратегічного партнерства на користь миру і процвітанню".

Китайські військові експерти позитивно оцінюють військові навчання в Юньнані. Як заявив китайським ЗМІ професор Сунь Шихай з Академії громадських наук КНР, китайсько-індійські учення "мають особливе значення для зміцнення взаємної довіри і взаєморозуміння, особливо з урахуванням тієї обставини, що у минулому між двома країнами траплялися досить неприємні епізоди", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китай та Індія вперше в історії проводять військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі