вівторок, 25 березня 2008 15:58

Китай пообіцяв іноземним журналістам прес-тур по Тибету

Китай організовує поїздку для групи іноземних журналістів в адміністративну столицю Тибету Лхасу, щоб вони на місці змогли скласти власне уявлення про недавні безлади, передає AFP з посиланням на прес-секретаря міністерства закордонних справ КНР Кіна Ганга.

За його словами, організатори нададуть журналістам можливість поговорити з людьми, що стали "жертвами злочинного насильства". Повідомляється, що група з 10-12 осіб має відправитися до Тибету вже в середу, 26 березня.

До її складу, за даними AFP, мають увійти представники американського інформагентства Associated Press, журналісти японського агентства Kyodo, катрського телеканалу "Аль-Джазіра", британської газети "The Financial Times" і кореспонденти "The Wall Street Journal". До групи також приєднаються журналісти з Гонконгу та Тайваню.

Нагадаємо, що з самого початку народних хвилювань в Тибеті і прилеглих до нього провінціях китайська влада ввела інформаційну блокаду, заборонивши іноземним журналістам відвідувати зону конфлікту. При цьому повідомлення західних інформагентств про те, що відбувається в Тибеті в КНР назвали такими, що не відповідають дійсності.

Через введену Китаєм інформаційну блокаду до цих пір точно невідоме число жертв і постраждалих в сутичках між тибетськими маніфестантами та китайським військовими і поліцейськими. За даними уряду Тибету у вигнанні, в зіткненнях було убито близько 140 людей. Зі свого боку КНР говорить про 19 загиблих, повідомляє Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай пообіцяв іноземним журналістам прес-тур по Тибету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі