середа, 14 травня 2008 09:55

Китай кинув на боротьбу з наслідками землетрусу 100 тисяч військових

Кількість військових і поліцейських, направлених в зону лиха на південному заході Китаю, досягла ста тисяч чоловік, повідомляє AFP з посиланням на заяву прем"єра Держради КНР Вень Цзябао.

Це заяву Вень адресував жителям повіту Бейчуань - одного з районів провінції Сичуань, найсильніше постраждалих від землетрусу в понеділок.

Раніше повідомлялося, що всього до регіону, що постраждав від землетрусу, відправлено 50 тисяч військових. Число загиблих досягло 13 тисяч людей і продовжувало зростати: десятки тисяч китайців залишаються під завалами.

Землетрус магнітудою 7,9 стався в Сичуані вдень в понеділок. Епіцентр землетрусу знаходився на північний захід від міста Ченду, адміністративного центру провінції, а сейсмічні поштовхи відчувалися навіть за межами Китаю.

У подальший період стались залишкові поштовхи, магнітуда яких досягала 6,1. Землетрус привів до численних людських жертв і руйнувань, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай кинув на боротьбу з наслідками землетрусу 100 тисяч військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі