середа, 26 березня 2008 15:39

Китай ізолював бунтуючу провінцію Сичуань

Китай ізолював провінцію Сичуань після акцій протесту, в яких загинув один поліцейський, пише в середу газета Times.

Поліцейські і військові патрулюють вулиці міста Лухо на південному заході провінції. На всіх дорогах в гірських районах провінції Сичуань організовані блок-пости, що перешкоджають в"їзду і виїзду з території. Також перекрито п"ять районів на півночі китайської провінції.

У провінції Сичуань проживає велика кількість етнічних тибетців. Жителі провінції проводили акції на підтримку сусідніх тибетців, які поступово переросли в зіткнення з поліцією. В понеділок 381 учасник безладів в автономній області провінції Сичуань Нгаві здався поліцейським.

Хвилювання в Тибеті почалися 10 березня. Перші виступи, в яких брали участь тільки ченці, були приурочені до 49-х роковин повстання проти Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), що окупувала Тибет в 1949 році. Поступово до ченців приєдналися жителі Тибету. За даними уряду Тибету у вигнанні, в результаті масових безладів в Тибеті було убито близько 130 чоловік. Китайські власті повідомили про 18 загиблих, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай ізолював бунтуючу провінцію Сичуань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі