четвер, 12 червня 2008 16:43

Китай і Тайвань обміняються представництвами

Китай і Тайвань 12 червня на переговорах у Пекіні домовилися про заснування на своїх територіях постійних представництв.

Офіційно про майбутнє заснування постійних представництв буде оголошено пізніше в четвер. Тайванська організація "Фонд обмінів через протоки" зазначає, що конкретні деталі роботи представництв ще належить погоджувати.

Нагадаємо, сьогодні в Пекіні розпочалися перші за останні дев"ять років переговори між представниками Китаю і Тайваню. Передбачається, що сторони спробують домовитися про розширення кількості чартерних авіарейсів між материковим Китаєм і островом Тайвань, які не мали регулярного транспортного сполучення впродовж 59 років.

"Сторони досягли консенсусу з приводу відновлення взаємної довіри, а також перенесення на невизначений період питань, з яких ми не можемо досягти згоди", - заявляв раніше лідер правлячої на острові партії "Гоміньдан" Босюн.

Обговорення розвитку відносин між берегами Тайваньської протоки помітно активізувалося після того, як на виборах голови адміністрації Тайваню 22 березня переміг кандидат від партії "Гоміньдан" Ма Інцзю.

"Гоміньдан", яка виступає за розвиток зв"язків із материковим Китаєм, фактично почала контролювати і місцеву адміністрацію, і місцеві законодавчі збори.

Партія отримала 81 з 113 депутатських місць на виборах в законодавчий Юань, які відбулися 12 січня.

Відносини між берегами Тайванської протоки були практично перервані після того, як в 1949 році на острів втекли прихильники партії "Гоміньдан", які зазнали поразки у війні з комуністами.

Покращення відносин між Пекіном і Тайбеем розпочалось навесні 2005 року, коли голова "Гоміньдана" вперше за більш ніж 50 років відвідав материковий Китай, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китай і Тайвань обміняються представництвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі