четвер, 21 жовтня 2021 02:06

Киснезалежних пацієнтів дозволили виписувати з лікарень

Киснезалежних пацієнтів дозволили виписувати з лікарень
З лікарні виписуватимуть із сатурацією 94. Фото: Reuters

В Україні офіційно дозволили виписувати із лікарень пацієнтів, які залежать від кисню.

При цьому сатурація у пацієнта повинна бути не нижче 94. У такому випадку людина повинна перебувати вдома на кисневому концентраторі, йдеться у сюжеті ТСН.

Проте без декларації з сімейним лікарем кисневий апарат отримати не вийде. Потрібно аби лікар зі стаціонару зв'язався із сімейним лікарем пацієнта і переконався, що є вільний концентратор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус убив багатодітну матір зі Львова. Вона категорично противилася вакцинації

Після того, як сімейний лікар з пацієнтом підписую окремий договір, він має навчити рідних хворого правильно користуватися кисневим апаратом.

Концентратор можна використовувати до того часу, поки сатурація хворого не підніметься до 98 і буде триматися на цій позначці добу без апарата. Вже після цього пацієнт має самостійно повернути концентратор у лікарню.

Нова хвиля коронавірусу в Україні почалася раніше, ніж прогнозували. Її потужність наближається до показників осені 2020 року.

95% усіх виявлених випадків в Україні - штам Delta. Інфікована людина може мати симптоми сім - вісім днів. Потім сатурація кисню різко падає з 92 відсотків до 70. Таких людей важко витягти. Їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень

Зараз ви читаєте новину «Киснезалежних пацієнтів дозволили виписувати з лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі